Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Περασμένα και ξεχασμένα» γεγονότα


Σε πολλούς είναι γνωστό ή διαισθητικά αντιληπτό, ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια κινητικότητα μετάβασης προς έναν καινούργιο, καλύτερο κόσμο – όσο κι αν αυτό αποκρύπτεται συστηματικά και εσκεμμένα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και άλλους υπηρέτες του παλιού κόσμου.
Από μια άποψη μπορεί να θεωρηθεί άσκοπη η στροφή του βλέμματος προς «περασμένα και ξεχασμένα» γεγονότα, αν δούμε τα πράγματα μέσα από το πρίσμα αυτής της μεταβατικής δυναμικής και της προοπτικής του καλύτερου αυριανού κόσμου. Όμως θα ήταν εξαιρετικά σοβαρό σφάλμα η απόλυτη και αδιαμφισβήτητη υιοθέτηση αυτής της άποψης, τη στιγμή που πάνω σ’ αυτόν τον μικρό πλανήτη βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο δραματικές καταστάσεις όσο εκείνες της Αιγύπτου, της Συρίας, της Τουρκίας, της Βενεζουέλας και της Ουκρανίας, και μάλιστα τη στιγμή που η ίδια μας η χώρα τραβάει αργά και βασανιστικά τη δική της αβέβαιη πορεία ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, καθοδηγούμενη από πλοηγούς ανίκανους, τυφλούς, παρανοϊκούς και κυρίως κακοπροαίρετους.
Δεν ξέρω κατά πόσον θα ήταν υπερβολικό το να θεωρήσει κανείς, ότι ολόκληρος ο κόσμος οδεύει αυτή τη στιγμή μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Πιθανότατα υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις επ’ αυτού (π.χ. κάποιοι μιλούν για τον κίνδυνο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου). Όμως για εμάς, τον ελληνικό λαό, και για τη χώρα μας, την Ελλάδα, σίγουρα δεν υφίσταται το ενδεχόμενο μιας τέτοιας υπερβολής, αν δούμε σφαιρικά και ολοκληρωμένα την μεγάλη εικόνα της σημερινής εσωτερικής αλλά και διεθνούς πραγματικότητας.
Για τον λόγο αυτόν θα ήταν πολύ χρήσιμο να στρέφουμε συχνά το βλέμμα στις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας, στις πιο διδακτικές στιγμές, όσον αφορά στην επιτακτική ανάγκη οροθέτησης αυτής της επικίνδυνης πορείας, που δείχνει να έχει μια αξιόλογη ακόμη διάρκεια

* * * * * * * * * * * *

ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΠΥΡΟΜΑΓΛΟΥ, υπαρχηγός του ΕΔΕΣ: "Από τον Απρίλιο του 1943 το Λονδίνο είχε προκαθορίσει μεθόδους και λύσεις του εσωτερικού προβλήματος της Ελλάδος για το τέλος του πολέμου. Ως καλύτερον μέσον προεκρίθη ο εμφύλιος πόλεμος".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου